Home » Nieuws

Flaternal Birth Order effect

 

Het gaat over persoonlijkheid en de hoeveelheid broers.

Homoseksuele mannen hebben vaak veel broers, De mensen die homoseksueel zijn hebben veel vaker veel oudere broers dan heteroseksuele mannen.

Hoe meer oudere broers je hebt, Hoe hoger de kans is dat je als man homoseksueel bent.

Het is dus zo dat per oudere broer die je hebt neemt de kans dat je homoseksueel bent toe met 30%, niet dat het eerst 0 is dan 30 dan 60.

Als je 1 oudere broer hebt is er een kans van 1% dat je homoseksueel word, bij 2 broers word dat dus 1,3% en bij 3 broers word dat 1,6%.

Het interessante hier van is, mensen dachten misschien heeft het met familie dynamiek te maken, Het werkt alleen bij oudere broers, Als je oudere zussen hebt werkt het niet.

Heb je heel veel jongere broers, Werkt het niet. Dan kan je denken het ligt aan het familie dynamiek, Als jij het jongste broertje bent en hebt heel veel oudere broers dan is er gewoon kans dat je homoseksueel word, Zo werkt het niet. Het werkt ook als je bijvoorbeeld 7 oudere broers hebt en immigreert naar China of andersom en/of je word geadopteerd, Je blijft het effect houden. Er zijn hele grote hints dat het echt iets te maken heeft met dat het voor de geboorte al bepaald word. Voornamelijk omdat het geld alleen voor rechtshandige mannen, Alleen als je rechtshandig bent gaat dit op. Wetenschappers zijn er redelijk zeker van dat dit effect bestaat en dat 1 op de 7 homoseksuele mannen puur aan dit oudere broer effect te danken heeft dat hij homoseksueel. dit effect is ook best interessant puur omdat geboorte iets kan zeggen over wie jij bent. Een ander interessant voorbeeldje hiervan is het ouder broer vs jonger broer gebeure wat gaande is, Het is namelijk zo dat de 23 astronauten (we denken alleen Amerikaanse) van de 23 astronauten uit Amerika die in de ruimte zijn geweest zijn er 21 eerste kind. En ze hebben dus een beetje hele grote analyse gedaan van we gaan de grote oudere broer en de jongere broer of de oudere zus en de jongere zus onderzoeken en wat blijkt dat de oudere broer is vaak veel traditioneler en zijn ook vaak wat strenger opgevoed, Want de ouders denken dan oh shit dit is onze eerste kind we moeten dit niet verneuken en dan bij het tweede kind denken ze ahh joh relax, onze eerste kind is ook goed gegaan dus wat toch heel erg blijkt is dat ook zo'n effect eigenlijk op die manier doortrekt, Dat dit soort effecten bestaan dat een bepaalde persoons eigenschappen (Niet precies, elk gezin is anders) maar als je het gemiddelde neemt is het dus zo dat effecten bestaan, dat vaak het tweede kind is vaak wat creatiever en het eerste kind is vaak wat traditioneler en vaak wat beter in leidinggeven, en dan heb je ook een heleboel mensen die zijn enigskind, daar kunnen we vrij weinig over zeggen. We hebben hier vrij weinig vergelijkmateriaal voor. je kunt wel bijvoorbeeld mensen die enigskind zijn vergelijken met mensen die het niet zijn, en dan zie je ook dat daar weer een aantal dingen uit bestaan.